Voor wie

Dansers & Atleten

Dansers beoefenen pilates als integraal onderdeel van hun training. Voor dansers is balans behouden van alle spiergroepen en aanhechtingen belangrijk. Verder vermeerdert de kracht en flexibiliteit van de wervelkolom. Heupen en schouders worden sterker en zo kunnen grotere bewegingen worden gemaakt.
Inmiddels hebben veel meer sporters en topatleten de meerwaarde van pilates ontdekt. De algehele functionele kracht, souplesse en mobiliteit neemt toe.

Atleten zien hun sportprestaties verbeteren zodra ze een sterkere core hebben en een betere focus. Het voorkomen van blessures is uiteraard ook voor atleten en dansers zeer belangrijk. Dit opgeteld met de toename van het uithoudingsvermogen, betere  coördinatie en balans en pilates wordt al snel het best bewaarde geheim van de winnaars.
Ook dansers en atleten halen met pilates het beste uit zichzelf!

Proefles boeken..

Iedereen

Iedereen kan bij ons profiteren van de in meer dan 10 jaar opgedane kennis op het gebied van pilates en yoga. Wilt je investeren in je gezondheid? Pilates is toegankelijk en goed voor mensen van alle leeftijden en alle fitness niveaus. Het maakt niet of je lenig bent of niet, geoefend of een beginner.

Ook als je lichamelijke klachten hebt kan pilates uitkomst bieden. Ingeval van fysieke beperkingen of lichamelijke klachten adviseren we privé trainingen. Voor iedereen kan een trainingsprogramma op maat worden gemaakt. Deze wordt aangepast op jou mogelijkheden en ook weer op jou ontwikkeling. Je hoeft je geen zorgen te maken over eentonige trainingen.

De voordelen van pilates en de pluspunten van onze studio zijn terug te vinden op deze site onder pilates (Voordelen van pilates ). De vele voordelen van frequente pilates beoefening in een gespecialiseerde pilates studio werken door in uw dagelijkse leven. Dat verklaart ook waarom al zoveel mensen jaren bij ons zijn. De veelzijdigheid van de training, het plezier in bewegen, de haalbaarheid van de oefeningen door de vele mogelijke aanpassingen, in combinatie met de voordelen die je merkt in jou dagelijks leven maken pilates tot iets wat je niet meer wilt missen.

Proefles boeken..

Lichamelijke klachten

Gewrichtsklachten, vermoeidheid, rugpijn, hoofdpijn, pijn op de borst, pijn in armen of benen, buikpijn, duizeligheid, nekpijn, hernia, scoliose, ziekte van Lyme en reuma.

De afgelopen jaren hebben we heel veel lichamelijke klachten zien verminderen door frequente pilates training in onze studio. De privé training biedt je maatwerk.

Proefles boeken..

Na een operatie

Of je nu een operatie aan de meniscus, of een borstoperatie hebt ondergaan; pilates is een geweldige bewegingsmethode om jou herstel te bevorderen.

Door de geconcentreerde en gecontroleerde oefeningen die op ieder niveau zijn uit te voeren en aan te passen word je snel sterker en soepeler.

Proefles boeken..

Zwangeren

Omdat pilates een mooie zachte bewegingsvorm is kun je tijdens jou zwangerschap op een veilige manier onder deskundige begeleiding pilates blijven beoefenen. Uiteraard alleen indien de verloskundige of gynaecoloog daarvoor groen licht geeft. Zwangeren met lichamelijke klachten, anders dan gewoon behorend bij een zwangerschap, volgen veelal privé pilates sessies om fit te blijven en zich zo voor te bereiden op een veilige bevalling.

Zwangeren die al pilates beoefenen kunnen vrijwel altijd de lessen die ze al bij ons volgen voortzetten. Waar nodig worden oefeningen aangepast. Onze ervaring is dat zwanger en fit bij elkaar passen. Van de oefeningen krijg je energie en ook na de bevalling voel jij je weer eerder vitaal.

Proefles boeken..

Na zwangerschap

Post natale pilates zorgt er voor dat je weer sneller lekkerder in je vel zit. Bijkomstig voordeel is dat het sterker maken van de kernspieren ervoor zorgt dat het lichaam gestroomlijnder wordt en weer een plattere buik krijgt. 

Proefles boeken..

Revalidatie patiënten

In onze studio komen klanten met bijvoorbeeld een gebroken been, ademhalingsproblemen, angststoornissen, bovenrug klachten als gevolg van whiplash, burn out, stress of hyperventilatie klachten. Wekelijkse privé sessies zorgen voor betere beheersing van ademhaling, sterkere spieren en een betere balans tussen belasting en belastbaarheid. Ook bij revalidatie volg je een les op maat.

Proefles boeken..

Senioren en ouderen

Aangezien pilates een zachte en veilige bewegingsmethode is, die ervoor zorgt dat je soepel blijft of wordt en daardoor makkelijker kunt blijven bewegen. Geen grote groepen, harde muziek of onverwachte bewegingen, maar een rustige ontspannen sfeer, waar wel degelijk en nauwkeurig gewerkt wordt aan verbetering van de kwaliteit van lichaam en geest.

Proefles boeken..

Contact

van Beverwijkstraat 26, Bergeijk
+31 6 53965909
Pilatiq@gmail.com

Over PilatiQ

PilatiQ is exclusief gespecialiseerd in de originele Pilates methode.
In onze mooie studio geven we groepslessen op de Mat, of Privé Trainingen met Pilates apparatuur daarnaast kun je ook terecht voor Yoga lessen en lessen in de TFM cabine.

Social Media

A website made by FirstChoice Webdesign.